Hvedekorn som litterær podcast

I efteråret 2015 indgik Rosinante & Co et projektsamarbejde med et hold studerende fra Københavns Universitet (Moderne kultur og kulturformidling) omkring kurset Litteraturformidling via podcast. Resultatet af samarbejdet kan høres nedenfor i form af seks små podcasts om tidsskriftet Hvedekorn, som de studerende producerede i løbet af deres kursus.

Poppoesiens nye stemme

Poppoesiens nye stemme

I denne udgave af Hvedekvidder får vi et indblik i, hvordan digteren, Anne Mari Borchert, knytter noget så poppet og iscenesat som reality-showet America’s Next Top Model til poesien og digteriet. Der bliver talt om alt fra poppoesi som genre til Tyra Banks og hendes FIERCENESS. 

I denne podcast lytter vi til digterstemmen Anne Mari og ikke mindst redaktør af Hvedekorn, Lars Bukdahl, tale om FANPOESI på den FEDE måde! Lyt med og bliv klogere!

Medvirkende: Anne Mari Borchert, Lars Bukdahl

Producenter: Anna Carlsen, Emma Johanne Gaardbo Hede, Sara Hughey

Debutantens brugervejledning

Debutantens brugervejledning

Frede vil gerne være digter. Han har derfor inviteret den for nyligt debuterede digter, Jens Kæmpe, i IKEA til en snak om at skrive digte, at debutere på Hvedekorn, og hvad digte overhovedet kan være. Lyt med og find ud af om Frede finder den brugervejledning der kan give ham hans digterdebut!

Medvirkende: Jens Kæmpe og Frederik Mads Møller Gregersen.

Tilrettelagt, optaget og redigeret af Casper Rudolf Emil Kjeldsen, Johan Hedegaard og Frederik Mads Møller Gregersen.

Reklamepausepoesi

Reklamepausepoesi

Her er et udsagn, der næsten er helt forkert: reklamer er kunst og poesi er reklamer. Næsten. Det er tankevækkende, at Hvedekorn, der i ca. et århundrede har været tværsnit af, hvad der poetisk rør sig i landet, nu har mange små gæsteoptrædener af Netto, Coca Cola og døgnkiosker i sproget. Det er med denne lydproduktion taget til et ekstrem: 8 oplæsninger af Hvedekorns digte, primært af forfatterne selv, møder reklamens verden, og lidt ligesom i virkelighedens, er det ikke altid den mest meningsfulde reklame, der virker bedst. Både reklamer og poesi kan efterhånden se ud på mange måder. Hør selv. Det kan jo være, at det virker mistænkeligt godt. Eller at det brænder sammen. 

Digtene er fra Hvedekorn 2 & 3, 2015

Oplæsende digtere: Dea Sofie Kudsk, Thit Jensen, Mette Zerlang, Rolf Sparre Johansson, Marie Melchiorsen

Andre digte af: Martin Lykke Nielsen og Gitte Broeng

Koncept og redigering: Christine Søndergaard, Sophie Kofoed, Oskar Halken


Redaktøren

Redaktøren

I 2009 kunne forlaget Borgen ikke længere huse og udgive Hvedekorn. Denne podcast er fortællingen om redaktør Lars Bukdahls redningsaktion for Danmarks ældste litterære tidsskrift. En idealistisk kamp for at bevise, at poesien er en underskudsforretning, der kan betale sig. 

Medvirkende: Lars Bukdahl

Producenter: Bjørg Hjelmager, Nete Bier Kirkegaard og Julie Fogh Krogh 

Om lyd - Nanna Damsgaard-Larsen

Om lyd - Nanna Damsgaard-Larsen

Du hører digteren Nanna Damsgaard-Larsen fortælle, hvilke lyde der inspirerer hende, og disse lyde høres derefter. Når ”alle” lyde er sagt, vil digteren læse et af sine digte fra Hvedekorn op akkompagneret af en kollage af de introducerede lyde.

Medvirkende: Nanna Damsgaard-Larsen, født 1989, i Hvedekorn siden 2012. 

Produceret af: Anders Nørskov, Emil Stephensen og Susanne Borup Sørensen.

Om lyd - Eske Mathiesen

Om lyd - Eske Mathiesen

Du hører digteren Eske K. Mathiesen læse op, hvilke lyde der inspirerer ham, og disse lyde høres derefter. Når ”alle” lyde er sagt, vil digteren læse et af sine digte fra Hvedekorn op akkompagneret af en kollage af de introducerede lyde.

Medvirkende: Eske K. Mathiesen, født 1944, i Hvedekorn siden 1969. 

Produceret af: Anders Nørskov, Emil Stephensen og Susanne Borup Sørensen. 


Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK