Nina Rasmussen

Min arabiske rejse

Nina Rasmussen

Nina Aisha Rasmussen (f. 1942) er forfatter og eventyrer og har rejst verden tynd både på motorcykel og i familiens røde 2CV.

Læs mere

For 300 år siden rejste fem unge mænd til Yemen, udsendt på en videnskabelig ekspedition af den danske konge. Kun én af dem, danskeren Carsten Niebuhr, vendte tilbage. Eventyreren Nina Rasmussen begiver sig i MIN ARABISKE REJSE ud på en tur i Carsten Niebuhrs fodspor. Æsler og kameler er udskiftet med busser og motorcykler. Krumknive er suppleret med Kalashnikovs. Rejsens strabadser får en anden karakter – for kan man overhovedet rejse alene som kvinde i det religiøst konservative Yemen? 

I MIN ARABISKE REJSE åbner Nina Rasmussen sanseligt og nærværende op for en ellers hermetisk lukket kultur. Bag kvindernes uformelige frakker gemmer der sig prinsessedrømme af tyl. Lige under den religiøse konservatisme lever længslen efter kærlighed og erotik. 

 

Pressen skrev:

»Det er rasende godt, når Nina Rasmussen - blandt andet qua sin muslimske tro - kommer ind bag de yemenitiske mure og tæt på kvinderne i et af de mest benhårdt patriarkalske lande i verden … [Bogen] kobler fornemt oplysninger sammen på en måde, som de fleste danske udenrigsjournalister kunne lære noget af.«
- Peter Hagmund, Fyns Stiftstidende

»Underholdende og ærlig rejselitteratur.«
- Maria Sjøqvist, Kristeligt Dagblad
 

Køb bogen

Klik på de grønne links og se de forskellige varianter af denne titel

Titel findes som Bog , 1.

Camilla Hübbe
Tavs
Pris
249,95 kr.
Forlag
Høst & Søn
Type
Hæftet
ISBN
9788763820011
Udgivet
16.05.2012
Sider
168
Illustrator
Rasmus Meisler
Omslagsgrafiker
Rasmus Meisler
Omslagsillustrator
Rasmus Meisler
Oplæser
Oversætter
Læseprøve
Af samme forfatter
  • Dem der blev er en modig rejseberetning fra et land i krig og et sjældent førstehånds indblik i en ukendt revolution. Nina Rasmussen og Hjalte Tin er vendt helskindede hjem med stærke og opmuntrende oplevelser fra kurdernes ukendte revolution i Syrien. Pressen skriver: »Tin og Rasmussens stærke fortælling krydres med en række fremragende fotos.«   – Weekendavisen »Væsentlig og tankevækkende.«   – Berlingske »Sympatisk, oplysende.« – Kristeligt Dagblad »En gennemillustreret smuk og vedkommende rejseskildring.« – Søndag

  • Nina Rasmussen og Hjalte Tin har som de første i verden rejst jorden rundt i elbil. I HELT ELEKTRISK JORDEN RUNDT får læseren en eksklusiv bagsædeplads i elbilen Grønne, når to af Danmarks mest berejste og uforfærdede eventyrere kaster sig ud i deres livs hårdeste rejse. Det er en billet til fødselsdagsfest i Mongoliet, verdensudstilling i Shanghai, rally i Monaco og endeløse sibiriske landeveje. HELT ELEKTRISK JORDEN RUNDT bliver også en fortælling om verdens tilstand fra et oplevet og originalt perspektiv. Det er en bog om at gøre det umulige og om at gøre det sammen - og en fortælling der kan give læseren inspiration til at sætte strøm til egne drømme.  

  • Nina Rasmussen konverterede til Islam og antog navnet Aisha. Iført islamisk beklædning tog hun på den store pilgrimsrejse Hajj. I "Pilgrim i Mekka" skriver hun sin usædvanlige beretning om pilgrimfærden. Sammen med tre millioner pilgrimme strømmede hun gennem den fredhellige by Mekka, der er samlingspunkt for alle grene af islam. Hun besøger også moskeen i Medina, hvor profeten Mohammed ligger begravet og den hellige moske i Mekka, som alle verdens muslimer vender sig imod når de beder. Her går rundt om Kabaen med den legendariske sorte sten, før rejsen fortsætter til Mina, hvor pilgrimmene bor i telte og djævelen stenes. "Pilgrim i Mekka" er en usædvanlig rejseberetning om fest, en anstrengelse og et højdepunkt i livet. Samtidig beretter den om mødet og venskabet med almindelige troende muslimers.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK