Joseph Conrad

Lord Jim

Joseph Conrad

Joseph Conrad (1857 – 1924) anses som en af de største engelsksprogede forfattere, selvom han først lærte at tale flydende engelsk som voksen.

Læs mere

En stor og foruroligende roman om menneskesindet og de kræfter, der styrer det. Et litterært hovedværk fuld af etiske dilemmaer. Jim er overbevist om, at han er født under en lykkestjerne, der vil sikre ham mod tilværelsens anslag. Det skib, han er styrmand på, støder på et underjordisk rev og begynder at synke. Besætningen springer i bådene og overlader 800 pilgrimme på vej mod Mekka til deres egen skæbne i lastrummet. Men båden undsættes, og det efterfølgede søforhør afslører forræderriet. Jim står i midt i en skæbnesvanger konflikt, som han ikke kan redde sig ud af og resten af sit liv kæmper han for at genvinde sin selvrespekt og få fred med sin samvittighed. En kamp, der bliver hård og nådesløs.

Bogen, der udkom første gang i 1900, udgies her i Mogens Boisens oversættelse med et forord af forfatteren Kristian Bang Foss.

Pressen skriver:

»Joseph Conrads mesterlige roman Lord Jim om en forrevet romantiker, en sjælevrider i Dostojevskijs følge, men også en moderne type i en absurd verden.«
– Torben Brostrøm, Information

»Ingen har bedre end Joseph Conrad gjort etiske dilemmaer levende. ’Lord Jim’ er en af den slags bøger, der viser, hvad litteratur kan.«
****** – Thomas Bredsdorff, Politiken
 

 

 

Køb bogen

Klik på de grønne links og se de forskellige varianter af denne titel

Titel findes som Bog , 1.

Camilla Hübbe
Tavs
Pris
249,95 kr.
Forlag
Høst & Søn
Type
Hæftet
ISBN
9788763820011
Udgivet
16.05.2012
Sider
168
Illustrator
Rasmus Meisler
Omslagsgrafiker
Rasmus Meisler
Omslagsillustrator
Rasmus Meisler
Oplæser
Oversætter
Læseprøve
Tag et kig i bogen og læs de første sider ved at klikke på linket

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK