Christin Ljungqvist

Kaninhjerte

Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist (f. 1983) bor i Göteborg. Hon debuterede som forfatter i 2012 med Kaninhjärta, en roman som har nået såvel unge som voksne læsere, men som er vanskelig at genrebestemme.

Læs mere

Christin Ljungqvists debut er en gribende skildring af et hjerteskærende søskendeforhold, og en nervepirrende hilsen ovre fra den anden side. Om livet og døden, og tilstanden derimellem.

Anne og Mary er enæggede tvillinger, og det kan være svært at se, hvor den ene begynder og den anden slutter. De ser sig begge to som den stærke, den som skal bære den anden, den som har ansvaret. Lige siden de var små, har de set fænomener, som ingen andre kan se, følt ting, som ingen andre kan føle. Anne kan se spøgelser, og Mary kan mærke, hvordan spøgelserne overtager hendes krop. Tilsammen er de et spirituelt medie.

En sommerferie kommer de i kontakt med en clairvoyant gruppe, som forsøger at finde en lille pige, som måske er kidnappet, måske myrdet. Politiet aner ikke, hvem gerningsmanden er, men ved hjælp af den øvrige gruppe nærmer Mary og Anne sig et svar.

De er tvillinger og næsten som en person, og alligevel skræmmende forskellige. De har begge to et kaninhjerte som hamrer, de er begge to bange, men for forskellige ting. Mary frygter, at deres søgen efter pigen vil ende med, at de finder en grav. Anne frygter, at Mary vil tage sit eget liv.

Pressen skrev:

»Svenske Christin Ljungqvists debutroman er svær at kategorisere, for den er både krimi, psykologisk thriller og uhyggelig gyser, men fortællingens omdrejningspunkt er relationen mellem de 17-årige tvillingesøstre, og det er i beretningen af de mellemmenneskelige relationer, at romanen virkelig skinner … Det er hjerteskærende at følge Annes forsøg på at beskytte sin søster mod sig selv og sine valg, og det risler koldt ned ad ryggen, når spøgelsernes budskaber og bogens plot afsløres. Absolut læseværdig psykologisk thriller.«
- Signe Rugtved Andersen, Lektør

»Den påtrængende uhygge gør genren i bogen til en genrehybrid mellem gyser, krimi og en snert af fantasy. Bogen fik mit eget kaninhjerte til at slå hurtigt og sarte sjæle skal være varsomme med at læse bogen, når det er mørkt, også selvom bogens spøgelser er vågne på alle tidspunkter af døgnet.«
***** - Glad læselyst, blog 

»Nogle gange rammer en bog én helt uventet. Ikke nødvendigvis fordi bogen er helt vellykket, men det har noget med en tone og en autenticitet at gøre. Sådan en oplevelse havde jeg med den svenske ungdomsbog "Kaninhjerte", som jeg læser som en stærk beskrivelse, på fiktionens præmisser, af, hvordan det er at stå ved siden af et menneske med et skrøbeligt og selvdestruktivt sind … Hvordan lever man ved siden af et selvdestruktivt menneske, som man elsker, men som utrætteligt fortsætter på den sikre vej mod ulykken? Svære spørgsmål, som romanen på helt usædvanlig fin måde griber fat i.«
- Mai Misfeldt, Kristeligt Dagblad 

Jeg har læst mig til, at bogen blev utrolig populær i Sverige hos både voksne og børn, og jeg forstår hvorfor. Der er noget for alle aldre, og bogen virker hverken for barnlig til voksne, eller for voksen til børn.
- Signe, Kultur for Unge 

 

Køb bogen

Klik på de grønne links og se de forskellige varianter af denne titel

Titel findes som Bog , 1.

Camilla Hübbe
Tavs
Pris
249,95 kr.
Forlag
Høst & Søn
Type
Hæftet
ISBN
9788763820011
Udgivet
16.05.2012
Sider
168
Illustrator
Rasmus Meisler
Omslagsgrafiker
Rasmus Meisler
Omslagsillustrator
Rasmus Meisler
Oplæser
Oversætter
Læseprøve

Nyhedsbrev

Læs det nyeste om de bedste bøger først.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jeg vil gerne høre mere om

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK