LONE HØRSLEV/JESPER MECHLENBURG: UHØRT

Forfatter Lone Hørslev og komponist Jesper Mechlenburg er gået sammen i et nyt musikalsk samarbejde. Med udgangspunkt i Lones digte og oplæsning, har Mechlenburg sat ordene ind i et originalt musikalsk univers. Debutalbummet udkommer nu på vinyl inkl. et hæfte med alle albumteksterne samt en række nye digte fra Hørslev. Hæftet er trykt i samarbejde med Rosinante & Co.


Duoen UHØRT er både pop og poesi. Sangene er undersøgelser af sprogets særlige musik og musikkens muligheder og sprog. Her mødes følsomme hviskende kærlighedserklæringer med fængende refræner og hverdagspoetiske betragtninger. Teksterne kredser om længslen efter kærlighed og lykke, om at møde den eneste ene, om elefanter og magi, drømme, trylleri og poesi. Det uventede i det daglige og nære. Det skæve i det almindelige. Og det fjerlette i det allermest tunge.

Værket udgives i et oplag på 450 nummererede og signerede eksemplarer. På pladen har Hørslev og Mechlenburg fået musikalsk backup af Simon Toldam, Henriette Groth og Rolf Hansen. 

Pressen skrev:
"Forfatter Lone Hørslev og komponist Jesper Mechlenburg er gået sammen i et nyt musikalsk samarbejde. Vellykkede digte for fuld musik om at snave i drømmeland med Jarlen. Lone Hørslev kan bedre end de fleste få digte og musik til at spille meningsfuldt sammen.

Lyrik og musik går efterhånden temmelig ofte i hånd i hånd herhjemme. Men at finde en rytme i det fælles fodslag kan være svært. Digtet har jo sin egen musik og er som regel udgangspunktet, hvilket typisk placerer musikken i rollen som andenviolin.

En diskret ramme kridtet op med en noget benovet ærbødighed over det fine selskab. Ikke sjældent tænker man, at man egentlig hellere ville have læst i fred.

Der er undtagelser. En af de markante er Lone Hørslev, som går mere helhjertet end de fleste ind i sine musikalske kollaborationer.

På en måde, så mødet mellem ord og musik rent faktisk opleves som en mere konsekvent sammensmeltning end det nysgerrige, men også lidt sky rendezvous, der er det gængse. Og så skriver Lone Hørslev digte, der passer rigtig godt til et nyt liv som sang, fordi de i forvejen læner sig kraftigt op ad popkulturen.

Hørslev er syrlig tragikomiker og på sin egen måde altid ulasteligt klædt på til lejligheden med giftigt vid og bid og knaldflot optrukket krigsmaling.
’UHØRT’ hvor Hørslev samarbejder med komponisten Jesper Mechlenburg og musikerne Simon Toldam, Henriette Groth og Rolf Hansen er Hørslevs tredje vellykkede musiklyrik-projekt. Hun har været jordnær i ’Mouritz/Hørslev’ og sfærisk i ’Er De Sjældne’ med Solveig Sandnes, men hun har aldrig lydt så hjemmevant som på ’UHØRT’." - * * * * * Kim Skotte, Politiken

Læs hele anmeldelsen her


Lone Hørslev
(f. 1974) er forfatter, sanger og sangskriver. Hun har udgivet fem digtsamlinger, og fire romaner, senest Dyrets år (2014) om Marie Grubbe. Som sangskriver og sanger optræder hun i duoerne Mouritz/ Hørslev, Er de sjældne (med Solveig Sandnes) og UHØRT (med Jesper Mechlenburg). Hun har modtaget en række priser, blandt andre Michael Strunge-prisen (2004), Jytte Borberg Prisen (2009) og Beatriceprisen (2014). I foråret 2017 udkommer hun på Rosinante med novellesamlingen En ordentlig mundfuld.

Jesper Mechlenburg (f. 1972) er komponist, sangskriver og producer og har arbejdet med musik inden for både ballet, film, teater, TV-serier og dokumentar. Senest har han stået bag musikken til filmen Fuglene over Sundet, Cabaret på Det kongelige teater og DR´s Den anden verden og har tidligere været nomineret til bl.a. en Robert for bedste titelsang og score i 2011 for filmen Broderskab. Arrangør af lyrik og musik arrangementerne Fortættet Fredag.

Pladen kan købes via Gateway Musics webshop

Koncertplan:
13/1 Odense
14/1 Svendborg
19/1 Herning
20/1 Louisiana
26/1 Slagelse
3/2 Københavns hovedbibliotek
9/2 Køge
12/2 Fredericia
3/3 Vanløse

Pressebilleder kan rekvireres på lonehoerslev@gmail.com eller jespermechlenburg@gmail.com


Jeg vil hellere være alene

Jarl Friis-Mikkelsen

Nyhedsbrev

Læs det nyeste om de bedste bøger først.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jeg vil gerne høre mere om

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK