Ida Holmegaard

Graceland

Ida Holmegaard

Ida Holmegaard (f. 1990) er uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterede i 2015 med EMMA EMMA og har siden udsendt den anmelderroste roman Graceland (2017).

Læs mere

Graceland er en roman om at være langt væk fra dem, man elsker. Om at være på vej og om at længes efter sin familie, efter kærlighed, ro og andre ting, som man ikke altid ved, hvad er. Og om frygten for alle de forskellige katastrofer, som hele tiden kan blive virkelige. Romanen udspiller sig over en eftermiddag i december og er fortalt af tre stemmer.

Det er to dage før jul. Familien skal samles i villaen i København, men lige nu er der stille. Daisy er alene hjemme og bevæger sig rastløst rundt i huset, juleferien er begyndt, hun er 12 år, og tiden føles uendelig langstrakt, som et dirrende vakuum. Daisys tanker kredser om flykatastrofer og storebroren, Theo, der er på vej hjem fra New York.

I en hotellobby løber Sylvia, deres mor, modvilligt ind i instruktøren, hans kone og skuespilkollegaer fra gårsdagens forestilling. Hun afslår selskab og kører mod København, ind i et begyndende uvejr, med en følelse af at være berøvet et frirum.

I New York er det nat, og Theo bevæger sig gennem et landskab af juletableauer på taxaturen til JFK International Airport. Han forsøger at finde det rigtige at sige, inden de sætter hans elsker, Kamal, af på vejen. Det er uklart, om de skal ses igen, men Theo er fyldt af rejsens uro, og natten er oplyst af tusindvis af lyspærer.


Pressen skriver:

»Hendes stemme er uimodståelig«
– ***** Politiken

»Klar i spyttet fortæller Ida Holmegaard umanerligt skarpt om at føle, savne, være og blive.«
– ***** Nordjyske Stiftstidende

»[…] en gennemgående helstøbt og fornem roman […] Ida Holmegaard bevidner med Graceland, at hendes talent er solidt og dybt funderet; som en alfet Woolf fra Randers-egnen«
Weekendavisen
 
»Ida Holmegaard skriver helt usædvanligt godt. Graceland er sætning for sætning en vild fornøjelse at læse.«
Information

»Det er 'down to earth' eksistentielle spørgsmål, med skarp sans for, hvordan vores relationer til andre fungerer, og hvad de betyder for os.«
– Aabenraa Ugeavis

 

 

Køb bogen

Klik på de grønne links og se de forskellige varianter af denne titel

Titel findes som Bog , 1.

Camilla Hübbe
Tavs
Pris
249,95 kr.
Forlag
Høst & Søn
Type
Hæftet
ISBN
9788763820011
Udgivet
16.05.2012
Sider
168
Illustrator
Rasmus Meisler
Omslagsgrafiker
Rasmus Meisler
Omslagsillustrator
Rasmus Meisler
Oplæser
Oversætter
Læseprøve

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK