Forfatter

Maren Uthaug

Maren Uthaug (f. 1972) er forfatter, tekstforfatter og klummeskribent i bl.a. Jyllands-Posten og Vi forældre. På Pretty Ink har hun udgivet Ja, jeg er præmenstruel – hvad er din undskyldning for at være en idiot (2005), Overlevelsesguide til mødre (2006), Når vi bliver trætte af vores tissemand kan vi bare få en ny (2008) og senest Babys første bandeord (2009).

Maren bor på Frederiksberg og er mor til Anemone, Mynte og Kamille.

Af samme forfatter
  • "Lige så fantastisk det er at være mor, lige så udmattende og anstrengende kan det være til tider. Det er derfor, det er så sjovt at læse denne bog. Vi skal have sandheden! For ellers går vi alle rundt og tror, at vi er ene om at være uperfekte forældre. Ja, jeg har glemt barnevognen hos bageren, fordi jeg havde glemt, at jeg havde fået et barn til, ja, jeg er faldet i søvn hos veninden før mine børn, fordi jeg var for fuld, ja, jeg lever, og undskyld børn, men jeg er faktisk et menneske, der ikke har opgivet alt i mit gamle liv, fordi jeg fik nogle nye liv at passe på."   Sådan skriver Maise Njor i sit veloplagte og meget personlige forord til denne hudløst ærlige bog. Den vil få enhver mor til at drage et lettelsens suk over, at hun ikke er den eneste, der spiser ungernes slik, tænker onde tanker om andre (tynde) mødre, glemmer at bade sine børn og flirter med deres legekammeraters fædre. Maren Uthaug har indsamlet 100 hemmeligheder fra danske mødre – og mødrene har hele vejen igennem være anonyme, så de har kunnet fortælle frit fra leveren. Som for eksempel: "Når jeg vælger billeder til vores albummer, tager jeg altid dem, jeg selv ser bedst ud på. Også selv om ungerne ser totalt kiksede ud." "Forleden fik jeg et så stort raserianfald over noget, mine børn gjorde, at jeg sprængte et blodkar i højre øje. Jeg sagde til min kæreste, at den lille havde smittet mig med øjenbetændelse, da han kom hjem."  

  • Vi kender alle sammen klassikeren ”Barnets første Bog”, hvor man skal udfylde sit barns højde, vægt, første ord osv. Vi fik den af en eller anden velmenende sjæl i barsels- eller dåbsgave. Men har vi nogensinde haft tid til at udfylde den? Nej, vel? Babys første bandeord er barnets første bog, som den burde være! Den beskriver, hvordan det i virkeligheden er at få et barn, og den er ikke til udfyldning, men til sjov og ballade! Maren Uthaug har et skarpt blik for de mange absurde situationer, forældreskabet også fører med sig, og stiller i denne sjove bog til vordende og nybagte forældre de spørgsmål, vi lader som om, vi ikke husker svaret på, nemlig: ”Ærgerligste ting baby har smadret”, ”Det grimmeste ord, mor råbte efter far under veerne” og ”Første gang mor og far blev kaldt til ekstrasamtale i vuggestuen”.

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK