Forfatter

Kirsten Skaarup

Kirsten Skaarup (f. 1945) har tidligere udgivet en lille snes kogebøger. Mest kendt er bestselleren Vegetarisk køkken, der er solgt i over 100.000 eksemplarer og også udgivet i Tyskland og USA.

Af samme forfatter
  • Hildegard af Bingen (1089-1179) sagde, at englen blev skabt på den første dag sammen med lyset. Lysvæsener har altid været hos os. De har været kendt og beskrevet af de fleste gamle kulturfolk, og både i det Gamle og det Nye Testamente og i Koranen findes der levende beskrivelser af engle. Men også oldtidens assyrer og grækere, de amerikanske indianere og de indiske yogier var bekendt med englebegrebet. De strålende væsener bringer bud om håb og kærlighed til dem, der vil lytte. Vores kolde teknokratiske tidsalder har ikke haft plads til engle. Engle er luftige væsener, der ikke kan måles og vejes, og derfor eksisterer de pr. definition ikke for hjerner, der tænker i firkanter.  Det kræver ro og stilhed at møde en engel – måske netop derfor har de været forvist fra vores liv i så lang tid. Men måske er vi ved at være mere åbne overfor dem? I sin lille, smukt illustrerede bog fortæller Kirsten Skaarup om det himmelske hierarki, om ærkeenglene og deres forbindelse til planeter, stjernetegn etc. Der krydres med citater fra fortid og nutid, der belyser skiftende tiders syn på kærlighedens budbringer.

  • Et potpourri af alt, hvad der har med roser at gøre, samlet i denne lille indbydende gavebog. Giv en 'evighedsbuket' i stedet for en frisk. Ingen blomst er vel mere symbolfyldt end rosen, og i denne lille bog er samlet en skøn buket af legender, anekdoter, digte og citater. Der er opskrifter på skønhedsmidler og mad, om kendte og kongelige roser, om behandling af afskårne blomster og tørring - alt bundet delikat sammen af de smukkeste illustrationer, nye og gamle.

  • Spis med hjerte og holdning,  en kærlighedserklæring til hele vores grønne jord og alle dens skabninger. De over 300 spændende vegetariske opskrifter til alle dagens måltider er grundstammen i denne nye store bibel for den bevidste forbrugere. Hver lille bid mad, vi putter i munden, har effekt på verden omkring os, og bogen giver ideer til, hvordan vi som forbrugere har mulighed for at forbedre klimaet, dyrevelfærden og vores egen sundhed. Tre ting, der er tæt forbundet. Produktion af dyr er nemlig en af de helt store syndere i den globale opvarmning, langt større end den del, bilismen tegner sig for. At grønt og økologisk er sundt for os selv, er en gammel sandhed. Og at spise vegetarisk er en livsform, der i dag er mere nødvendig end nogensinde. De enorme mængder planteføde, der nu går gennem dyrene, kan udnyttes langt mere økonomisk kan udnyttes. Hver dansker spiser mere end 100 kg kød om året. Det er skidt for dyrene, klimaet og helbredet, og når man ved, at der går 16 kg planteprotein til 1 kg kødprotein, siger det en del om ressourcespild med verdens fattigste som tabere. For hvert solgt eksemplar af doneres 15 kr. til Ratna Nidhi Charitable Trust i Indien. Organisationen i Mumbay bespiser hver dag tusindvis af børn til gengæld for at de passer deres skolegang. Desuden ydes mad- og husly til hjemløse gadebørn. Se mere på: www.detkaerligekoekken.dk  

Nyhedsbrev

Læs det nyeste om de bedste bøger først.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jeg vil gerne høre mere om

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK