Forfatter

Cecilie Wallengren

Cecilie Wallengren (f. 1974) bor på Frederiksberg sammen med sin mand og deres to døtre. Før Cecilie fik børn, skrev hun primært erhvervshistoriske bøger, men pludselig blev verden fyldt med lyserøde strutskørter, jordbærkjoler, tøjdyr, yndlingsretter, hemmelige skattekister med skinnede småsten og møtrikker – og på en gang glædesstrålende og morgensure små mennesker. Og det er blevet til et par gode historier – om hende, der hedder Kamma. Cecilie elsker at skrive til og om børn. Især små børn – i den alder, hvor deres egoer er kæmpe store, og de endnu ikke har opdaget livets reelle farer. I den alder hvor grænsen mellem fantasi og virkelighed er fuldstændig flydende – og hvad nu hvis der rent faktisk kommer en krokodille op ad toilettet?

Cecilie Wallengren er cand.mag. i historie og arbejder til hverdag på Nationalmuseet. Hendes forfatterskab er et dejligt frirum, hvor hun føler hun kan være skæv og skør og se de store historier i de små. Cecilie debuterede i 2012 med Kammas kjoler og har siden skrevet Så er vi to (2014) og Kamma Morgensur (2014)

Af samme forfatter
  • Der er kaos i det lille hjem, Kamma, lillebror, mor og far skal på sommerferie og mor kan ikke finde leopardkjolen, men Kamma har styr på sine ting. Hendes kuffert er pakket og klar. Endelig kommer familie af sted, far bliver stoppet i security, men kommer med videre og Thorkil tager den nogenlunde, da Kamma spilder juice på ham i flyet. Langt om længe er familien fremme og klar til en dejlig solferie, men er det nu også den rigtige sorte kuffert de har fået med fra lufthavnen ... Kammas ferie er den tredje bog i serien om Kamma. Læs også Kammas kjoler (2014) og Kamma Morgensur (2012) Pressen skriver: »Der er godt med tempo i handlingen, og illustrationerne er fulde af spræl ligesom i de andre bøger om Kamma. Her er endnu en skøn bog om den selvstændige Kamma, som appellerer til de 3-5-årige.« - Line Hoffgaard, Litteratursiden, 04.02.19.

  • Kamma har en af de der frygtelige morgener, hvor alt er galt. Og den bliver endnu værre, fordi Kammas mor og far hele tiden gør alting forkert. Alt, som i det med morgenmaden og koppen og tøjet og håret og cykelhjelmen. Alt. Lige indtil mor træder i noget stort, vådt og brunt... Pressen skrev: »Man kan roligt kalde denne børnebog for socialrealisme i børnehøjde, og jeg har sjældent moret mig så meget over alle de genkendelige optrin, der kan suge enhver glæde ud af en travl morgen på vej til institutionen … Jeg glæder mig virkelig til at læse den op for min datter.« ***** - Simon Staun, Fyens Stiftstidende »En herlig historie om den charmerende pige Kamma. Handlingen vil vække genkendelse i de fleste småbørnshjem. Bogen udmærker sig ved den humoristiske tone og de dejlige illustrationer.« - Jeanette Thisted Villadsen, Lektør Med bogen "Kamma Morgensur" rammer Cecilie Wallengren lige ind i essensen af børnefamiliens daglige trummerum, så relevansen og underholdningsværdien er helt åbenlys for såvel forældre som småbørn. ***** - Trine Wøldiche, KultuNaut »Selvstændighedsalderen er fantastisk skildret i denne bog! Det er lige præcis sådan det er! […]Tonen i bogen er kærlig, teksten er virkelig morsom og illustrationerne er bare dejlige. Køb den! Lån den! Om ikke andet, så for at finde ud af, at andre familier går gennem det samme som jer! Og for at grine sammen af nogle situationer, der kan være noget langhårede at komme igennem – både for børn og forældre!« ****** - morpåmission.dk »Jeg er vild med Kammabøgerne til de helt små, for historierne er så korte, at børnene kan holde interessen fanget, og bøgerne har de skønneste illustrationer.« - Charlotte Højlund, Ude og Hjemme »Historien rammer spot on de ret så omskiftelige følelser, der bobler over hos mindre børn, når de er i gang med at udvikle sig, og selvstændigheden banker på. 'Kammas morgensur' er en herlig, underholdende og mest af alt genkendelig historie om følelser for de 3-5-årige og deres forældre.« - Line Hoffgaard, Litteratursiden.

  • Så er vi to er en lidt anderledes søskendebog. Her handler det ikke om, hvor træls det er pludselig at skulle dele forældrenes opmærksomhed, men om hvor dejligt det er at være to. Bogen er illustreret af svenske Amanda Eriksson og er til børn fra +2 år. Pressen skrev: »De fleste titler om det at have en søskende handler oftest om at få en lillebror eller lillesøster og den jalousi, der ofte følger med. I denne billedbog er fokus kun på, hvor dejligt det er at have en at dele alt med. Kan ikke finde andre titler, der har helt samme positive og enkle tilgang til det at have en søskende og derfor skiller denne titel sig ud og har sin berettigelse i billedbogskrybben.« - Susanne Dahl Jensen, Lektør »Det er ikke mindst svenske Amanda Erikssons [illustrator] fortjeneste, at denne bog fremstår vellykket … Hvis man som min i treårige datter til tider er ved at gå ud at side gode skind over en irriterende søster på halvandet år, kan det være en fin idé at lade denne bog remse op, hvor mange fordele der er ved at være to.« **** - Simon Staun, Fyns Stiftstidende  »Så er vi to er en glad og enkelt komponeret billedbog, der kan forstås af selv de yngste bogbrugere på blot et par år og er god at sidde med, hvis man snart skal til at være storesøster eller –bror.« **** - Dorte Hygum Sørensen, Politiken

  • Kamma elsker kjoler. Hun vil helst have kjole på hver eneste morgen – og helst sin jordbærkjole. Desværre er Kammas mor ikke enig. Når det er regnvejr, skal man da have varmt tøj og regnbukser på! En dag bliver Kamma godt gammeldags vred. Bevæbnet med saks og skraldespand tager hun sagen i egen hånd.    Kammas kjoler er illustreret af Dorte Pontoppidan Thyssen  Pressen skrev: »Alt i alt en fin billedbog til piger på 3-5 år, der elsker kjoler og hader regnbukser.« - Anya Vinstrup, KultuNaut »Dorte Pontoppidan Thyssen er grafisk designer, men har alligevel en nærmest Ib Spang Olsen’sk streg, der gør hvert opslag til en visuel oplevelse. En gennemført pigebog, der danner grobund for en både alvorlig og sjov snak med små kjoleglade piger.« ***** - Simon Staun, Fyns Amts Avis  »Fin historie til oplæsning for især piger fra 3 år, der kan identificere sig med Kamma. Sproget er letflydende og godt at læse op. De sjove, livlige og farverige tegninger fylder meget og følger fint handlingen.« - Tove Delica, Lektør »Agnes [datter] og jeg har læst den her billedbog tusind gange ca. siden vi fik den i sidste uge … Kammas kjoler er en herlig og meget anvendelig billedbog, fyldt med flotte kjoler og fine detaljer. Og så kan du hente Kamma som påklædningsdukke. Perfekt.« - thejulesrules.dk, blog  »Bogen kommer omkring temaer som selvstændighed og de følelser, der er forbundet med ikke at få lov, når man gerne vil bestemme selv. En sjov historie med et genkendeligt tema, som vil falde i god smag hos de 3-5-årige piger (og deres mødre).« - Line Hoffgaard, Litteratursiden.  

Se flere

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK