Forfatter

Birgit Strandbygaard

Birgit Strandbygaard er født i 1938. Hun er cand.mag. i dansk og filmvidenskab, men arbejder i dag primært som forfatter. Hendes første bog udkom i 1995.
Det gennemgående tema i alle Birgit Strandbygaards bøger er menneskets mulighed for og evne til forandring ved at tilpasse sig. Birgit Strandbygaard er i sit forfatterskab optaget af børn, der ikke lader sig hæmme af vaner og traditioner, men er åbne, undrende og skabende i forhold til deres egen tilværelse.

Birgit Strandbygaard har skrevet følgende bøger for børn og unge:
Historien om Alfa, Beo, Ditte og lille Edel (1996) Bogen kom på Kulturministeriets æresliste
Flere historier om Alfa, Beo, Ditte og lille Edel (1997)
Når guderne synger (1999)
Nino og månekonen (2002)
Allis og den udødelige og alle de andre (2003) Bogen kom på Kulturministeriets æresliste
Drengen, der samlede på ord (2005)
Eventyrbanden (2010)


E-mail: b_strandbygaard@hotmail.com

Af samme forfatter
  • Osvald har lavet et kompas. Det er ikke et almindeligt kompas, for det kan vise alt muligt, også hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. En dag bliver kompasset væk, og det sker underligt nok samtidig med, at Osvald får en lillesøster; en skrigende tyksak, som de voksne synes er vidunderlig. En både sjov, alvorlig og filosofisk historie om en dreng, der bliver slået ud af kurs, da han bliver storebror. Velegnet til oplæsning fra cirka 5 år. Illustreret af Antonieta Meideros. Pressen skrev: »Som Osvalds far siger hen mod slutningen: ”Livet er jo det rene eventyr, når man har et godt kompas.” Så sandt, så sandt! Birgit Strandbygaard er så dygtig til at hoppe ind i hovederne på små usikre drenge. Det er bare så flot – og en fornøjelse at læse!« - Bent Rasmussen, Lektørudtalelse »Ingen kender til trods og mismod i barnesindet som Birgit Strandbygaard. Og hun kan finde ord for det, så læser, lytter og lømmel forstår det. ' Osvalds kompas' er en enkel og dyb og kærlig historie om at navigere i stormvejr. Set fra barnevinklen.« ***** - Steffen Larsen, Politiken  »Der findes mange billedbogsudgaver og oplæsningsbøger om søskende og de dejlige udfordringer det kan give … Men denne poetiske bog vil passe meget fint ind i samlingen. En meget sød og vellykket bog om det at blive storebror.« - Lotte Lykke Simonsen, Lektør  »Der fortælles i en enkel, humoristisk stil, hvor den fire-syvårige især vil nyde at høre Osvald sige præcis, hvad han mener om sin lillesøster. Og så skriver Birgit Strandbygaard med en udpræget sans for, at man sagtens kan være et komplekst lille menneske, selvom man bare er fem år og har brug for hjælp til at lave et nyt kompas.« - Sara Nørholm, Kristeligt Dagblad 

  • Eventyrbanden handler om drengen Tim, der i en drøm får besked om at finde det syvende ord, som står i den syvende bog på den syvende hylde i hans fars boghandel. I bogen hører man desuden om Marie og hunden Einstein, som også er med i Eventyrbanden. Og om Alma, der er fænomenal til at tyde alverdens eventyrlige tegn: blandt andet en vogter, en magisk sten, to tyve og en gammel kone, der ligner en indianer. Birgit Strandbyggard, der tidligere har skrevet bl.a. den prisbelønnede børneroman Drengen der samlede på ord, fortæller i sin helt egen tone om en lille flok fortagsomme børn, som finder eventyret i det nære hverdagsmiljø og i bedste børnekrimistil hjælper med at fange de onde og hjælpe de gode.

  • Albert bor ude på Overdrevet med sin overtroiske mor, sin drikfældige far og den synske kat. I skolen er han udenfor, men når man er født med sejrsskjorten på, så har livet alligevel mange muligheder. En dag opdager han, at ordene har en speciel kraft, og da han begynder at samle på dem, forandrer hans hverdag sig. Birgit Strandbygaard modtog i 2005 Kulturministeriets Børnebogspris for DRENGEN DER SAMLEDE PÅ ORD.  

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK