Forfatter

Bent Rasmussen

Bent Rasmussen (f. 1934), lærer og skolebibliotekar, debuterede som børnebogsforfatter i 1966 med børnebogen Alt kan gro. Han har et stort og virksomt forfatterskab bag sig, med bl.a. titler som Det skaldede spøgelse og De hvide hænder (bogen bag filmen Mig og Charly).

Af samme forfatter
  • I 1966 debuterede forfatteren Bent Rasmussen med børnebogen Alt kan gro, og det er siden blevet til mange bøger. Forlaget Høst & Søn fejrede i begyndelsen af 2006 Bent Rasmussens 40 års forfatterjubilæum med endnu en fabulerende og vildtvoksende historie om drengen Aske, der på en ferie hos sin farmor støder på lidt af hvert, blandt andre Kjartan, som vil bygge sin egen ubåd, og Klabauteren, der trækker Aske rundt ved næsen. Aske får et kig ind i voksenlivet  sågar et glimt af smukke Gyttes dejlige bryster. Bent Rasmussen bliver altid rost for sit sprog, og denne bog er ingen undtagelse. Der kan være ord og vendinger, man må tænke over et par ekstra gange, men den, der vil være med, får en stor oplevelse. Bent Rasmussen (f. 1934). Lærer og skolebibliotekar.

  • En vild og fabulerende historie om, hvordan Andersen - ja, H.C. - kom på historien om flipperne. Drengen Povl Peter sorterer klud hos papirmølleren. Der finder han to flipper, som sætter hans fantasi i gang. Samtidig kommer H.C. Andersen på besøg på egnen. Og da han får lov til at læse Povl Peters historie, varer det ikke længe, inden historien er så godt som hans egen.

  • Lille Lort var til store dyr akkurat som hans far, Kong Leo. De havde selv et af slagsen, syntes Lille Lort. Den orange dinosaurus ude i garagen. Slamsugeren, som far kørte rundt med – vidt og bredt – for at tømme kloakker og forstoppede toiletter. Far og søn, Leo Lokum og Lille Lort, som også hedder Laurids, bor derude, hvor mågerne skriger, og lokummerne stopper. Det er ikke altid lige nemt at være Laurids, søn af Lortekongen. Men pludselig en dag ringer hans mobil, og en hæs stemme fra fortiden taler til ham: "Du sover endnu, prins Laurids. Godt. Så hør efter. Din tiptipoldefar vil tale til dig om sin gyldne fortid. Død er ikke altid død, men det kan du umuligt forstå. Jeg taler fra det ukendte land..." En eventyrlig børneroman om savn, følelsen af at være udenfor - og om at komme videre med et kærligt puf.

Nyhedsbrev

Læs det nyeste om de bedste bøger først.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Jeg vil gerne høre mere om

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK