EN ÆRLIG MAND af Lars Kjædegaard - en lydbogsføljeton

En ærlig mand af Lars Kjædegaard udkommer som lydbogsføljeton. Storytel og forlaget Rosinante bruger Lars Kjædegaards kult-helt Poul Helweg som hovedperson i første sæson af nyskabende føljetonprojekt.

En ærlig mand bygger på forfatteren Lars Kjædegaards ’Montebello-trilogi’, som udkom i Danmark fra 2006 til 2008. Første sæson, som udgives som lydbogsføljeton i Danmark, Norge, Sverige og Finland i januar 2016, er en re-write af trilogiens første bind. 

"- Jeg har gendigtet min oprindelige roman, så den passer til føljetonformatet", fortæller Lars Kjædegaard. "– Jeg har bevaret store dele af den oprindelige historie, men genskrevet den og opdateret den. Jeg mener, at hovedpersonen, Poul Helweg, er en original karakter, som appellerer til mine læsere. Måske er han endda endnu bedre i lydbogsform." 

Poul Helweg driver samtalestedet ’Ærligt nærvær’, hvor alle kan komme og diskutere små og store spørgsmål med Poul. Og til forskel fra autoriserede terapeuter er Poul ikke bange for at give sine gæster sin ærlige mening.

"- Hele dynamikken omkring Poul Helweg tager udgangspunkt i, at mange mennesker ikke har nogen at tale med", siger Lars. – Men Poul Helweg stiller sig til rådighed. Han er en begavet og desuden meget tiltrækkende mand. Og ved at gøre ham til en slags moderne sjælesørger for almindelige borgere, kan de enkelte afsnit af ’En ærlig mand’ gennemspille og forholde sig til stort set alle det moderne livs problemer. 

Efterhånden som ’Ærligt nærvær’ vinder indpas i kvarteret, får Pouls virksomhed konsekvenser. Hans ærlige råd til sine gæster er en torn i øjet på kommunens institutionaliserede sagsbehandlerkultur, og Poul må forsvare sig, da hans nevø, Lille-Kim, trues af tvangsfjernelse.

"- Jeg har skrevet mange kriminalromaner", siger Lars, "- og i den slags romaner er man ofte nødt til at identificere sig med karakterer som tænker meget negativt og aggressivt. En ærlig mand er det modsatte. Når jeg skriver om Poul, tænker jeg først og fremmest ærligt. Poul lægger konventionerne og tabuerne væk. Han vil gerne hjælpe, og det lykkes for det meste. Hans filosofi er, at vi er skabt til at hjælpe hinanden. Poul er god for mange af sine gæster – han er også god for mig. Pouls råd og synspunkter er også mine. En ærlig mand er mit forsøg på – med Pouls hjælp – at give lytterne en tro på, at vi mennesker rent faktisk kan hjælpe hinanden og tage et større ansvar for hinanden."

I øjeblikket udvikler Storytel, Rosinante og Lars Kjædegaard Sæson 2 af ’En ærlig mand’. "– Det er et meget spændende arbejde", siger Lars. – Vores metode tager afsæt i den måde, man udvikler tv-serier på. I Sæson 2 har vi sluppet den oprindelige trilogi fuldstændig, men Poul er den samme, og tilstrømningen af gæster i ’Ærligt nærvær’ er uformindsket. Og netop de episodiske scener, med vidt forskellige problemer, gør konceptet ideelt til føljetonformatet. 

Klik og se mere hos Storytel


Hør intromusikken til lydbogsføljetonen

Hør intromusikken til lydbogsføljetonen


Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK