BOOK ET FOREDRAG

Rebecca Bach-Lauritsen (f. 1976) har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og arbejder desuden i DR på Ramasjang. Den prisbelønnede Veronika lyder som harmonika (2011) var hendes debut som forfatter. Senest har hun skrevet den roste Sommerdrenge (2013) og er nu aktuel med Ellens ark.

Forfatteren fortæller gerne om
Sine tanker om hvor langt man kan gå i romaner til børn og unge, ikke mindst i forhold til stil og form. Hvor ligger fremdriften i fortællingen og i selve skriveprocessen, når man ikke arbejder med et klassisk spændingsplot, men i stedet skriver i en mere poetisk/kortprosaisk stil, hvor sansninger fx kan være vigtigere end hvad der egentlig sker... Om tilblivelsen af Ellens ark og om at lytte sig frem til den rigtige fortællerstemme. Forfatteren læser gerne op fra forfatterskabet.

Udkom i foråret 2014 med Ellens ark
Ellen har mistet sin lillebror. Han faldt ned ad trappen. Man kan dø på langt vildere måder. Men man kan altså også dø helt hverdagsagtigt. Man dør lige meget af den grund. Ellen kom hjem fra skole og så David ligge i entréen. Hovedet var drejet mærkeligt, og der flød blod ud af øret. Det er første gang, Ellen skal forholde sig til noget så voldsomt. Davids blod flød i lige linjer mellem fliserne, men sorgen flyder ikke i lige linjer for Ellen. Sorgprocessen er hverken lineær eller logisk. I en række korte kapitler undersøger Rebecca Bach-Lauritsen sorgens særprægede logik. Hvert kapitel står ensomt, isoleret, som en spejling af Ellens tilstand. Som små doser, en lille bid af gangen – for kun sådan kan man spise en så stor størrelse, som sorg er.

Pressen skrev om Sommerdrenge
»Rebecca Bach-Lauritsens fortæller overbevisende og solidarisk om, hvor forfærdeligt og fantastisk det er, når kroppen lige pludselig beslutter sig for at forandre sig … der sker lige så meget spændende i denne lille korte bog på blot 96 sider, som der gør i samtlige teenageår.« – Information

Veronika lyder som harmonika
»En stilfærdig og smuk og sprogligt opfindsom historie.« * * * * * – Politiken

»Den tabte uskyld og den deraf følgende ensomhed, samt barnets forsøg på at bygge sig et værn,
rammer Bach-Lauritsen klokkeklart og usentimentalt, og Stian Holes up fronttegninger gør det til en
fornem helhed.« * * * * * – Berlingske

Ellens ark
»Denne anmelder kan kun give den varmeste anbefaling til en lille bog, der giver en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen.« * * * * * * – KulturNaut

Kontakt forfatteren direkte:
rebeksen[at]gmail.com

Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK