BOOK ET FOREDRAG

Kristina Stoltz (1975) har et alsidigt forfatterskab bag sig, der både tæller digtsamlinger, børnebøger, noveller, romaner, multimedielitteraur og litterære manifester. I 2011 udkom Æsel, Stoltz’ første roman på Rosinante, som handler om to brødre på flugt fra Afghanistan og året efter udkom de erotiske fortællinger Et kød (2012). Kristina Stoltz nyeste bog er På ryggen af en tyr – En tragedie (2014).

Forfatteren fortæller gerne om
Sine bøger, som er meget forskellige både formmæssigt og stilmæssigt, men tematisk beslægtede. Med udgangspunkt i sin nye roman På ryggen af en tyr – En tragedie trækker Kristina Stoltz linjer i sit forfatterskab og fortæller om, hvorfor hun bliver ved med at kredse om overgangen mellem barn og voksen, seksualitet og omsorgssvigt i sine bøger. Legen med genrer er også et emne forfatteren gerne kommer ind på. Desuden tilbyder Kristina Stoltz også skrivekurser til alle aldersgrupper. 

Udkom i efteråret 2014 med PÅ RYGGEN AF EN TYR – En tragedie
På ryggen af en tyr – En tragedie følger den fjortenårige Fanny, der er på ferie med sin mor og morens kæreste i et sommerhus ved havet. Fanny er utilpasset og trodsig på grund af morens skiftende kærester, og hun tilbringer det meste af sin tid på stranden alene. Her redder hun en yngre dreng fra at drukne og indleder et mærkeligt forhold til en ung tjener, der betaler hende for at sove nøgen i sin seng, mens han er på arbejde. Der krydsklippes mellem Fanny, et lækkende olieskib på havet og to unavngivne mødre, der begge befinder sig ved en skillevej: Den ene er på vej til Paris, på flugt fra sit liv med mand og barn, mens den anden er dødelig syg af kræft på et hospital i Polen. På ryggen af en tyr – En tragedie er en roman om overgangen mellem at være barn og voksen, men er også en historie om identitet, moderskab og økologisk sammenbrud.

Pressen skrev om På ryggen af en tyr
»(…) forbuden vellyst og usikkerhedszoner (…) er Stoltz mere end fremragende til at beskrive. Kristina Stoltz skriver fremragende om livets usikkerhedszoner.«
Politiken

Om Et kød
»Teksterne funkler ikke kun af ophidselse, men også af ømhed, humor og livsglæde.« * * * * – Berlingske

Om Æsel
»Med sin anden roman Æsel, har Kristina Stoltz begået et overbevisende og velgørende ambitiøst værk, der formår både at tilfredsstille litterære, sproglige og psykologiske krav og troværdigt beskrive et eksotisk og svært emne.« * * * * * – Politiken

Kontakt forfatteren direkte: 
khstoltz[at]gmail.com


Cicero er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Høst & Søn er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK


OK

Rosinante er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK

Samleren er en del af forlagshuset Rosinante & Co.

OK